Testele realizate pe şoareci au arătat că, deşi subiecţilor li s-a administrat o cantitate mare de alcool, aceştia nu au dat semne de ameţeală.
Cercetarea, realizată de specialiştii americani şi australieni, s-a bazat pe studierea modului în care alcoolul afectează celulele gliale, care alcătuiesc aproape 90% din creier. Aceste celule au un rol important la nivelul sistemului imunitar, ajutând la combaterea unor infecţii precum meningita.
În timul experimentului, blocarea acestui răspuns imun a produc un efect remarcabil, împiedicându-i pe şoarecii care au consumat alcool să se îmbete. Aceşti şoareci nu numai că au prezentat reflexe mai bune, dar au reuşit să se echilibreze şi să meargă mai bine decât alţi şoareci ale cător celule imunitarre din creier fuseseră lăsate să funcţioneze normal.
Totodată, studiul poate explica de ce unele persoane îşi pierd din inhibiţii şi reacţionează ciudat atunci când beau, în comparaţie cu alţi oameni care deşi beau sticlă după sticlă, sunt puţin afectaţi de alcool.
Sursa: The Telegraph